Химера – Сика ДАВИДОВСКА

diversity_himera_sika davidovska

Многу простор,
а уште повеќе време
стоеше меѓу нив.
А, тој пак постојано нагодуваше
за средбата што ја закажа
во лош дождлив ден.

Случајна средба.
– Никогаш не те заборавив, и рече
А беше со друга
со која го потроши
целиот живот
без да (ја) заљуби.


***

18118514_10206540163462453_9037680326861204345_nСика ДАВИДОВСКА е родена 1955 година. Таа е библиотекарка на катедрата за Општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје.
Досега нема објавено ниту една книга. Песната „Химера“ и е прва објавена песна од многуте                                                                          напишани.