Articles by Павол Јаниќ

1.4. FOTO_PAVAO JANIK

ПАВОЛ ЈАНИЌ (1956 Братислава – ) завршил студии по филмска и телевизиска драматургија. Работел во Министерството за култура, потоа од 1998 година бил секретар на Друштвото на писателите на Словачка, а од 2003 година е негов председател. За своето литературно дело носител е на повеќе наградиво земјата и странство.
Ги издал следните збрики поезија: „Смнителни вести“ (1981), „Огледало на крајот летото“ (1984),„Догледање во множина“ (1985), „Ура, гори!“ (1991), „Некој како бог“ (1998), „Нека биде мирисот твој“ (2002), „Вибрацииод твоите колкови“ (2002).

12571356_10203884491472526_1624619483_n

Поправката на Титаник

  Додадете ја бесплатно поетската книга од словачкиот  поет Павао Јаниќ во вашата електронска библиотека.   Достапно за преземање: