Tagged: краток расказ

11403034_10153015009327817_7986190681344445872_n

Зборови и алати

      Таа сакаше зборови, јас алати. Таа именки, јас навртки, таа глаголи, јас мистрии, таа предлози, јас чекани, таа членови, јас шајки, таа заменки, јас завртки… Во мојата работилница имаше се: наковална, клешти, копач, ножици,...

7.4.foto tekst. NESTO POVEKE OD KOLBASI

„Нешто повеќе од колбаси“

Ритамот на денот е сменет. Мајка ми изгледа се повеќе вознемирено. Нешто се има случено, а ме чуди и ова чудесно патување на тато во Бугарија. Па ако беше во Бугарија ќе се јавеше...

minotaur

Минотаур

  Познат глас допре до нејзините уши помеѓу вревата од бледи костуми, метал, бетон, електронски плочи и практични желби. Но кога таа се сврте на платформата, се чинеше дека никој не чекори кон неа....