Tagged: книжевност

rab

Работилница за креативно пишување

  Во рамки на второто издание на Интернационалнот саем на современа уметност Паратисима Скопје, кој ќе се одржи од 12 до 14 јуни во Младинскиот културен центар во Скопје, меѓу останатите содржини предвидена е...

knizevna-teorija

Книжевна теорија (Сосема краток увод)

  Едицијата СОСЕМА КУСИ ВОВЕДИ е наменета за секој оној кој сака стимулирачки и достапен пат до некоја нова тема. Тие се напишани од експерти и се објавени на повеќе од 25 јазици ширум...

tri-zeni

„Живот посветен на книжевноста“

  ЖИВОТ ПОСВЕТЕН НА КНИЖЕВНОСТА Во своите дваесетти, со елегична сигурност знаеше дека ќе умреш млада. Срцевиот удар на татко ти тоа дополнително ти го потврди. Триесеттата ти беше најлоша година: триесеттите фатални за...