Tagged: избор поезија

12607362_10203866554184105_554905916_n

Избор поезија од Имануел МИФСУД

      СТАТУА Утре нема да се разбудам. Не посегнувај по мене за да го почнеш денот со водење љубов. Не буди се за да ме бараш. Ќе бидам на улицата по која...

12571166_10203865905447887_1219622603_n

Доза поезија, доза Астални проекции

  Како што е ред, „Астални проекции“ во Разноликост. 1.  Габриела Милкова е родена, не толку одамна, во Америка. Нејзините први сеќавања се во Скопје, а, пак, во Оксфорд таа научи да чита и...

5.3.Davanaeset ruski poeti COVER

Дванаесет руски поети

Руска современа авангарда… Уште на почетокот, Рускиот ПЕН центар се покажа како извонредна рамка за реализација на овој проект. Екатерина Турчанинова, повеќегодишен заменик директор на Рускиот ПЕН, во договор со раководството на Рускиот ПЕН,...

tri-zeni

„Живот посветен на книжевноста“

  ЖИВОТ ПОСВЕТЕН НА КНИЖЕВНОСТА Во своите дваесетти, со елегична сигурност знаеше дека ќе умреш млада. Срцевиот удар на татко ти тоа дополнително ти го потврди. Триесеттата ти беше најлоша година: триесеттите фатални за...